Kleinschalige logeeropvang
Voor kinderen met een beperking

In het kort! 

Het logeren wordt aangeboden op vakantiepark RCN het grote bos in Doorn. Daar zijn kinderen met een verstandelijke beperking welkom. De vraag kan voortkomen vanuit de behoefte van het gezin of van het kind zelf. Denk daarbij dat ouders even tijd hebben voor zichzelf en het kind kan (nieuwe) sociale contacten opdoen. 

Je kunt in het logeerhuis terecht voor weekendopvang. De begeleiding richt zich vooral op ontwikkeling, veiligheid en sfeer. Wij vinden het belangrijk om de zelfredzaamheid van het kind te vergroten en dat er een huiselijke sfeer is. 

Logeren bij Sem!                                               

Het is bijna weekend, dat betekent dat je weer naar het logeerhuis mag. Voor de deur geef je je ouders/verzorgers nog een zoen. Dan kan de pret beginnen. Natuurlijk is niets beter dan thuis, maar toch vindt je het leuk om te komen logeren. Je slaapt namelijk in een ruime bungalow met veel natuur in de omgeving. Er is een zwembad, glijbaan en ruimte voor leuke activiteiten. Kijk, er zijn ook vogeltjes die fluiten, hoor jij ze ook al? Jij zou hier de hele dag door kunnen brengen. Als je zondagavond weer naar huis gaat, heb je wel honderd verhalen te vertellen. 

Faciliteiten

RCN het Grote Bos heeft vele en leuke faciliteiten. Kinderen vervelen zich hier geen moment en er is van alles te doen, zoals:

• Kruimelpadclub en speciale kruimelpadpas

• Vrolijke vriendjes Alex en Sammy

• Verwarmd openluchtzwembad (open van mei tot half september)

• Driedubbele waterglijbaan

• Waterspeelparadijs

• Speeltuinen

• Speelkasteel, kabelbaan en air trampolines

• Interactieve voetbalmuur- en veld

• Basketbalveld

• Tafeltennis

• Magic bowlingbanen (tegen betaling)

• Fietscrossbaan voor kinderen

Voor wie? 

Onze kleinschalige logeerweekenden zijn er voor kinderen en jongeren vanaf 4 jaar met autisme, ADHD,  een verstandelijke beperking met een bovengemiddelde zorgvraag. Door goed te kijken wie onze logé is, wat hij/zij wil en kan, Hoe hij leert en waar zijn interesses en mogelijkheden liggen zorgen wij ervoor dat het logeren leuk is voor iedereen.

Samen met ouders

Om je kind de ondersteuning te geven die het nodig heeft, zoeken wij nadrukkelijk de samenwerking met de ouders/verzorgers. Jullie zijn namelijk de ervaringsdeskundige! Door samen te werken zijn wij beter in staat om de opvoeding van thuis ook in het weekend vorm te geven.

Waar & wanneer 

Op de dag(en) dat je hier slaapt heb je natuurlijk wel een eigen kamer, maar het kan voorkomen dat je deze ook eens deelt met een vriendje of vriendinnetje. We bespreken altijd met jou en jouw ouders of dit een goed plan is. Het aantal logees is altijd verschillend. Er kan dus altijd een nieuw vriendje of vriendinnetje tussen zitten! De woonkamer, keuken en badkamer deel je met de andere logees. Er is plek voor vier kinderen in het logeerhuis. Het logeerweekend start elke maand vanaf vrijdagmiddag 16:00 uur tot zondagmiddag 16:00 uur.

Intake en proefperiode 

Wij maken graag kennis en kijken tijdens een intakegesprek of er een wederzijdse klik is. Ben je enthousiast? Dan kun je een keer komen kijken en bepalen we samen of we verder gaan.